Образование

Гимназията по икономика чества 102 години от своето основаване

Старопрестолната професионална гимназия по икономика отбеляза 102 г. от своето основаване. Тържествата започнаха с водосвет, отслужен от отец Славчо в църквата „Св. Николай“, където на 19 октомври 1921 г. в килия на храма започват занятията с първите 40 ученици.

„В тези дни на изпитание, пред които е поставено човечеството, продължаваме да пазим възрожденските идеали на основателите на търговската гимназия и да възпитаваме родолюбие и уважение към традициите.

Скъпи ученици, желая ви усърдност и амбиция в овладяването на знанията, за да превърнете мечтите си в реалност! Пазете традициите на училището, умножавайте успехите му, почитайте своите учители!

Уважаеми учители, пожелавам ви здраве и неизчерпаеми сили, за да продължим традицията, Старопрестолна професионална гимназия по икономика да бъде знак за качествено образование, оригиналност и професионализъм. Изминалите години са символ на отговорно извървян път, отдаден на младостта и знанието. Продължавайте с достойнство и амбиция да следвате този път, за да създавате най-специалния свят, наречен образование, духовност, светлина!“, каза в приветствието си директорът на училището Виолета Йосифова.