Денят Политика

ГЕРБ-СДС във Великотърновски район тръгва на битка не срещу опонентите си, а за спечелване доверието на българите

Коалицията ГЕРБ-СДС днес регистрира листите си с кандидатите за народни представители в 48-то Народно събрание. Във Велико Търново листата беше регистрирана в 13,30 ч., след което беше представена на брифинг от областния лидер на ГЕРБ инж. Даниел Панов.

„У нас нямаме такъв прецедент с толкова много избори и затова най-важното е между политическите партии да има диалог, за да преодолеем кризите в държавата. Именно обединението е необходимо днес, за да тръгне България нагоре. В нашата листа има доказани професионалисти, показали през годините, че са милеели за региона и са работили за неговото благоденствие.“ – подчерта инж. Панов.

Водач на листата на коалицията за Великотърновски избирателен район е проф. Костадин Ангелов. „Кампанията ни ще бъде честна и насочена към решаване на наболелите проблеми. За ГЕРБ през годините най-голям политически опонент е била БСП. „Продължаваме промяната“ не знаем как да я определим, защото не разбрахме техните ценности – те започнаха да правят дясна политика с леви инструменти; биеха се в гърдите с младите си хора в управлението, но ние видяхме само такива, които рушат вече изграденото. Нашата битка в тази предизборна кампания няма да е срещу нашите опоненти, а ще е за спечелване доверието на българските граждани.“ – подчерта проф. Костадин Ангелов, който на тези избори е избрал да участва само от великотърновската листа.

Втори в листата е областният координатор на Младежи – ГЕРБ Георги Недев. Той е един от изявените състезатели и треньори по мотоспорт, основател на ФК „Ботев“ в Дебелец с иновативни идеи за работа с младите хора.

Трети във великотърновската листа на ГЕРБ-СДС е дългогодишният журналист, издател и председател на Българската асоциация на регионалните медии Димитър Николов. Той беше депутат от региона в последните две Народни събрания и коментира, че такъв хаос в комуникацията между държава и местна власт, като през последните 7 месеца, не е имало досега.

Четвърта в листата е Росица Димитрова, която от 15 години оглавява Дирекция „Социални дейности и здравеопазване“ в община Велико Търново.

 

Във Великотърновска област ГЕРБ-СДС ще работят, за да са първа политическа сила на 2 октомври, като целта е да спечелят три мандата. „На национално ниво амбициите ни са да сформираме правителство, сядайки на масата на преговорите и поставяйки своите седем приоритета, заложени в програмата на Коалицията.“ – подчерта водачът на листата на ГЕРБ-СДС проф. Костадин Ангелов.

 

Мария Христова

 

 

 

ГЕРБ-СДС: Листа с кандидати за народни представители за 4 МИР – ВТ

 

Проф. д-р КОСТАДИН  АНГЕЛОВ – водач

Завършил е Медицинския университет в София, има  магистърски степени – по медицина и по обществено здраве и  здравен мениджмънт. Проф. Ангелов е и магистър по финанси от Университета за национално и световно стопанство в София. От 2013 година ръководи УМБАЛ „Александровска” в София.  Съавтор е на  два учебника по хирургия. В научната си дейност има редица публикации в български и международни списания, реферирани и индексирани в световноизвестни бази данни с научна информация. Получава признанието „Най-добър преподавател“ на студентите-медици  от  випуск  2012 . През 2015 г. е удостоен с наградата „Проф. д-р Парашкев Стоянов” за високи постижения в областта на медицинската наука и преподаване.

Като здравен министър той преведе България през най-трудните периоди на пандемията от Ковид-19 – когато нямаше ваксини. След първите доставки, отново по времето на ГЕРБ и лично с неговата експертиза и съдействие отчетохме най-голям интерес към ваксинацията – процес, който вървеше с много добри темпове, въпреки все още тогава малкия брой ваксини. Народен представител в 45-о, 46-о и, 47-о Народно събрание и зам.-председател на Комисията по здравеопазване в 46-о и 47-о Народно събрание.

 

ГЕОРГИ НЕДЕВ

Един от ярките представители на младите хора в ГЕРБ. Завършил е  „Спортна педагогика“ и е магистър по публична администрация. Собственик  на рекламна агенция. Втори мандат общински съветник във Велико Търново. Един от най-изявените състезатели и треньори по мотоспорт у нас, председател на СК по мотоциклетизъм във Велико Търново, президент и основател на ФК „Ботев“ Дебелец. Областен координатор на Младежи-ГЕРБ в Старата столица.

 

ДИМИТЪР НИКОЛОВ

Икономист, магистър по управление на човешките ресурси. Утвърден журналист и издател, председател на  Общински  съвет   Горна Оряховица 2019-2021. Собственик и управител на най-голямата извънстолична медийна група. От 2019 г. е председател на Българската асоциация на регионалните медии. Народен представител в 45-о, 46-о и, 47-о Народно събрание

 

РОСИЦА ДИМИТРОВА

Магистър по „Социални дейности и здравноосигурителни системи“, завършва и стопанско управление. Преподавател в Медицинския колеж и ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“. Вече 15 години оглавява дирекция „Социални дейности и здравеопазване“ в община Велико Търново. Била е заместник-министър на труда и социалната политика. Участва в разработването на съвременното  социално  законодателство.

 

 

 

Д-р ВАЛЕНТИН ТОЧКОВ

Д-р Точков е сред най-уважаваните, отзивчиви и обичани лекари във Велико Търново. Уважаван педиатър, ръководител на детското отделение във Великотърновската болница. Има много голям принос както за обновяването на отделението, така и за отличното му реноме Специалист по детска кардиология и инвазивна терапия в педиатрията. Експерт в сферата на общинското здравеопазване и общински съветник няколко мандата.

 

СТАНИСЛАВА СТОЯНОВА

Доктор по икономика и е преподавател в катедра „Мениджмънт” в Стопанската академия в Свищов. Завършила е и магистратура „Право” във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий”, правоспособен юрист. Автор е на повече от 60 научни разработки в областта на икономиката, администрацията и управлението. Член е на Съюза на учените в България, както и на Асоциацията на преподавателите по управление и икономика на индустрията в България. Заместник-кмет на Община Свищов. Народен представител в 44-о Народно събрание.

 

Д-р ЕМИЛ ЕНЧЕВ

Завършил е медицина в Плевен. Веднага, след като се дипломира, се завръща в родния си Плоски Тръмбеш, където вече близо четвърт век работи като общопрактикуващ лекар. Има специалност „Обща медицина“. Хората го познават като съпричастен и отговорен, човек, на когото може да се разчита, и професионалист, който винаги е на разположение. Това се видя особено ясно и в коронакризата.

 

ВЕНЦИСЛАВ  ГЕОРГИЕВ

Завършил е  политология във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, специализира „Международни отношения” и „Дипломация и национална сигурност”. Докторант е в катедра „Политология, социология и културология” на ВТУ.  Член на екип по проект за млади учени към Фонд научни изследвания. Заместник-председател на Общински съвет Павликени.

 

СТЕФАН БРАНЗЕЛОВ

Магистър по финанси и банково дело. Втори мандат е председател на Общинския съвет в Златарица. В детайли познава работата на местната власт и общинската администрация. Местните жители ценят високо отзивчивостта и безусловната му готовност да помогне на всеки. Диалогичен и способен да намери така важния баланс както в политиката, така и в отношенията между хората.

 

РОСИЦА ГЕНЧЕВА

Родена във Велико Търново, където завършва своето образование и стартира професионалната си кариера. Работи отлично в екип и притежава необходимите организационни умения. През последните пет години и понастоящем живее в Сухиндол. Мениджър по продажби в семеен бизнес.

 

ХРИСТО ИВАНОВ

Професионален футболист и дългогодишен титулярен вратар и капитан на ФК „Етър Велико Търново“. Понастоящем е и помощник-треньор на отбора и треньор на вратарите. В „Етър“ е от 2017 година и има много голяма роля по пътя на „виолетовите“ в професионалния футбол след завръщането им през 2016 година.

 

ДАНИЕЛ СЪБЕВ

Финансист и икономист и по образование, и по професия. Даниел Събев е сред основателите на ПП ГЕРБ и активен член и до днес. Управител е на едно от най-големите предприятия във Велико Търново и региона, което е със стотици работни места и определя структурата на икономиката в общината. Отлично познава спецификите на бизнес-средата в региона и България, трудностите пред бизнеса, породени от непосилните цени на горива, енергоносители и материали. Разполага с необходимия опит и експертиза за намиране на неотложните верни решения за излизане от кризите.

 

ДИАНА ПОПОВА

Експерт с 24-годишен опит в сферата на рекламата и маркетинга. Рекламен мениджър на областния всекидневник „Янтра днес“. В детайли познава сферата на журналистика. Винаги държи на обективното представяне на фактите и показването на всички гледни точки. Нейна кауза е борбата с фалшивите новини. Един от първите членове на ГЕРБ с активно участие в политическия и обществен живот.

 

ЕМИЛ ВРЕЖАКОВ

Емил Врежаков е историк по образование. Родолюбието е негова лична кауза.  родолюбец по душа и с дарба на художник. Любовта към историята го довежда във Велико Търново, където живее близо 20 години и помага за развитието на града. Защитил е докторска дисертация по история. Работи като уредник-специалист в отдел “Нова история” на Регионалния исторически музей. Сред най-активните членове на МГРЕБ във Велико Търново.

 

РАДОСЛАВ РАШКОВ

Млад и активен човек, който живее в Горна Оряховица и гради кариера във Велико Търново, където работи в една от най-големите местни компании. По професия е мениджър с дългогодишен в сферата на частния бизнес, търговията и логистиката. Професионален спортист и футболист.

 

ИВАН МИТЕВ

Иван Митев е сред най-обичаните и разпознаваеми актьори във Велико Търново. Завършил е ВИТИЗ „Кръстю Сарафов“. Солист е на Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов“. На сцена пред великотърновската публика е от 1984 година до днес, има над 100 главни роли в различни постановки. Задълбочено проучва историята на театралното дело и изкуство във Велико Търново и България, автор е на две книги по темата. Общественик, който няма нужда от представяне в старопрестолния град.