Политика

Георги Недев: Нека всеки извърви пътя на Ботевата чета

Патриотизмът на всеки зависи не от професията, възрастта, пола или каквото и да е друго. Той е нещо, което извира отвътре, нещо, което всеки българин носи и трябва да носи у себе си. Това, коментира областният координатор на МГЕРБ – В. Търново Георги Недев, който заедно с десетина членове на структурата се включи в последния преход „По стъпките на Ботевата чета” до връх Околчица.

Повече от 100 търновски ученици от различни училища извървяха 120-километровия път на безсмъртието. Това се случва с финансова подкрепа от страна на общината и на народния представител Цветан Цветанов, който вече за четвърта година съдейства максимално много търновски деца да участват в патриотичната инициатива. На лобното място на Ботев бе кулминацията на всенародното преклонение, там децата се срещнаха с народния представител, който лично поведе група от близо 300 поклоници по последния маршрут от село Паволче до Околчица.

„Човек, поне веднъж в живота трябва да премине по стъпките на дедите ни, борили се за свободата на България. Атмосферата е уникална. Едно от децата, които бяха много въодушевени от целия преход, благодари, за съдействието желанието им да стане реалност и всички те да могат да се включат в похода. Дори ни поканиха догодина да се включим в целия поход, заедно с младежката структура. Видях колко са заредени с енергия, въпреки всички дни, прекарани в условия, на които не сме свикнали в ежедневието си. Именно затова си заслужава такива инициативи да бъдат подкрепяни, винаги когато става дума за децата на Велико Търново”, коментира Недев.