Политика

Георги Недев: ГЕРБ дава глас на младите хора

Това споделя търновският общински съветник Георги Недев,  който се включи в деветия Зимен университет на партията, провел се в Сандански през уикенда. „Много съм доволен, че този път в събитието имахме възможността да поканим и много симпатизанти, а не само хора, които са членове на ГЕРБ. Оказва се, че има голям брой младежи, които ни симпатизират, но се колебаят да станат част от организацията. В рамките на този Зимен университет всички те имаха възможност да се срещнат очи в очи с ръководството на ГЕРБ и по този начин да изградят своя собствена преценка, вместо да се доверяват на фалшивите новини, които постоянно бълва социалната мрежа”, коментира за Общинското радио областният координатор на младежката структура на партията.

По негови думи споделянето на тези неистини се е преврнало в навик, а малцина се оказват онези, които проверяват достоверността на информацията. „Според мен, подобни срещи лице в лице са необходими по-често. Нерядко казваме, че по очите можеш да „прочетеш” какъв е човекът срещу теб. В тази връзка, когато пред теб застане човек, за когото си чувал хиляди неверни неща, истината просто се усеща. Тогава тя не може да бъде изопачена”, допълни Недев.

Няколко въпроса е задал търновският съветник към различните лектори на събитието. Широка е палитрата на коментираните теми – в сферата на образованието, икономиката и обществения живот, като цяло. „Един от въпросите, които силно ме вълнуват е този за финландската образователна система, намирам я за ефективна и необременяваща. За съжаление, тя надали ще срещне одобрение у нас на този етап”, коментира Недев.

Премиерът Борисов също успя да включи Зимния университет в програмата си. „Това е белег за уважението, което той проявява винаги към младежите. Това винаги е било кредо в организацията. Много народни представители, зам.-министри и други държавни служители са излезли от младежките редици на партията, това показва, че ГЕРБ знае как да дава път на младите”, подчерта областният координатор на МГЕРБ. Самата политическа сила никога не е била затворена организация, ГЕРБ дава глас на младите хора и тяхното виждане за бъдещето на страната ни, смята Георги Недев.

Снимка: личен архив