Култура Община

Ганчо Карабаджаков откри 14-ия театрален фестивал „Малкият принц”

„Фестивалът „Малкият принц” е едно от големите събития в културния календар на Община Велико Търново през пролетния сезон. Тук вие ще имате възможност да се докоснете до професионалната театрална сцена. Вярвам, че това ще е важна стъпка във вашето творческо израстване и развитие”, каза в приветствието си зам.-кметът на старопрестолния град Ганчо Карабаджаков.

Близо 400 изпълнители от България ще се изявят на сцената на МДТ „Константин Кисимов” от 3 до 6 май. В двете категории детски и юношески състави ще бъдат представени общо 26 постановки.

Жури с председател популярния театрален режисьор и водещ Николай Априлов и членове актьорите Стефка Златкова и Веселин Калановски ще оценяват младите таланти.

Арт работилница „Дионисий” при НЧ „Напредък 1911” – с. Шемшево, с ръководител Виктор Терзийски откри конкурсната програма. Участниците в трупата изиграха пиесата „Аленото цвете” по руска народна приказка. От Великотърновска община изяви ще имат още театрални състави от Дебелец и Церова кория. Фестивала ще закрие театралното студио при ЕГ „Проф. д-р Асен Златаров” с постановката „Криворазбраната цивилизация” по Добри Войников.

Голямата награда на Община Велико Търново – статуетка, грамота и 350 лева – ще бъде връчена на първенците в двете възрастови групи. Осигурени са награди и за най-добра главна и най-добра женска и мъжка поддържаща роля.

Организатори на националния фестивал на детско-юношеското творчество „Малкият принц” са Община Велико Търново и НЧ „Извор 1873” – село Самоводене.

Входът за всички спектакли е свободен.