Култура

В Театър ВЕСЕЛ – “По заповед на щуката”

В съботния афиш на Куклен театър ВЕСЕЛ, на 7 октомври от 11.00 часа в читалище „Искра” във Велико Търново, ще гостува спектакълът на Държавен куклен театър „Георги Митев“ – Ямбол „По заповед на щуката“. Сценичната творба е по мотиви от едноименната приказка и е едно от най-популярните заглавия в репертоара на театралите от южния град. Драматизацията и постановката са на Теодора Попова-Лазарова, а сценографията и куклите – на Диана Узунова-Тодорова. В спектакъла звучи музиката на Гергана Василева. Ролите в се изпълняват от Жулиета Николаева, Никол Султанова, Димитър Димитров и Златко Василев.

Имало едно време един младеж. Той не бил нито много умен, нито много красив. Но един ден именно на него се усмихнал Късметът. Той уловил Вълшебната щука, а тя, за да спаси живота си, обещала да му изпълни не едно, не две, не три, а цели 10 желания!

Звучи невероятно, нали? Почакайте! Това е само началото. Оттук нататък в живота на бедния Емеля започват да се случват чудесата. Нужно е само да изрече магическите думи и всяко негово желание – обмислено или не, разумно или не чак толкова, се сбъдва! А докъде ще стигне нашият герой? Това зависи само от него. Защото десет чудеса не са малко, наистина, но дори и те един ден ще свършат.

Искате ли да видите как Емеля ще накара ведрата, пълни с вода, сами да тръгнат към къщи? Как брадвата ще нацепи и подреди дървата вместо него? Как той ще мине през целия град, лежейки върху печката си? Как ще накара дори Негово Величество Царят да играе казачок…

Проектът за съботните спектакли за семейна публика на Куклен театър ВЕСЕЛ се реализира с любезната подкрепа на Община Велико Търново.