Култура

В Театър ВЕСЕЛ очакват „Косе Босе“

В съботния афиш на Куклен театър ВЕСЕЛ на 11 ноевмври от 11.00 часа в читалище „Искра” във Велико Търново очакват представлението „Косе Босе“ по пиесата на Рада Москова. Жизнерадостният спектакъл е от афиша на Държавен куклен театър – Търговище. Режисьор на „Косе Босе“  е Христо Златанов. В спектакъла участват Ели Хрусанова и Христо Златанов.

Няма българско дете, което да не знае приказката за Косе Босе: „Направило си Косенцето Босенцето гнезденце. Снесло си яйчица. Дошла Кума Лиса под гнездото и рекла:

-Косе Босе, дай ми едно яйчице! Дойдоха ми тате и мама на гости, ще им сготвя чорбица. – Косенцето и дало едно яйчице.

На другия ден пак дошла Кума Лиса и рекла:

-Косе Босе, дай ми яйчице! Дойдоха ми бате и кака на гости.

Косенцето пак и дало едно яйчице.

Днес тъй, утре туй – останало Косенцето само с едно яйчице…”

Спектакълът е облечен в атрактивна визия, преплетена с щедра доза първокласен хумор. Динамичната музика и яркото актьорско присъствие изграждат един наистина впечатляващ и запомнящ се съвременен театрален продукт! „Косе Босе“ е поредният спектакъл на ДКТ – Търговище от съботния афиш на Куклен театър ВЕСЕЛ. До края на годината търговищките артисти ще представят и най-новото заглавие от своя репертоар – „Обущарят и джуджетата“ – нов интересен прочит на оригиналното заглавие.

Проектът за съботните спектакли за семейна публика на Куклен театър ВЕСЕЛ се реализира с любезната подкрепа на Община Велико Търново.