Култура Любопитно

В Самоводене стягат първия Празник на самоводския лук

Граждански инициативен комитет „Обединение За Самоводене“, Кметство Самоводене и клуба на пенсионера и инвалида „Родолюбец“ имат честта да поканят всички жители и гости на селото, както и производителите на селскостопанска продукция, на първия празник на самоводския лук, който ще се проведе на 18.09.2022г. /неделя/, от 10:00 часа пред читалището в село Самоводене. Същите могат да участват със своите домашно произведени продукти в организирания базар. Ще бъдат връчени награди за растение рекордьор.
Целта на празника е да се популяризира едно традиционно за зеленчукопроизводството в село Самоводене растение – лукът, както и разнообразието от кулинарни изделия с главно действащо лице – Негово величество лукът. Освен представяне на многообразието от изделия в кулинарната изложба под наслов „Вкусовите качества на лука“, организаторите са подготвили и богата фолклорна програма от местни  самодейци и колективи от други населени места.
Желаещите да участват в празника могат да се свържат с Бисерка Станчева /секретар на НЧ „Извор-1873“ с. Самоводене/, на тел. 0878352239