Денят

В поход до Преображенския манастир могат да се включат днес желаещи

 Превенцията на пътно-транспортния травматизъм е акцентът на втория поход от кампанията „Движи се и победи”, който ще се проведе днес до Преображенския манастир. На финала на маршрута желаещите могат да се включат в игра на тази тема.

           Спортно-туристически празник ще съпътства третия маршрут – до парк Ксилифор на 1 юни. Организаторите предвиждат много надпревари и изненади за различните възрастови групи, преодоляване на препятствия и обичания от мнозина „Лъвски скок”. На сцената желаещи могат да рисуват по темата „Аз дишам свободно”, като част от инициативите за отбелязване на Световния ден без тютюнев дим – 31 май.

          Измерване на кръвното налягане на желаещи и разпространение на информационно-образователни материали отново съпътстват пролетния етап на кампанията „Движи се и победи”.

         Проявата се организира за 19-а поредна година от Регионалната здравна инспекция, Община Велико Търново, Туристическо дружество „Трапезица 1902” и Младежкият дом. Тя преминава под егидата на председателя на Великотърновския общински съвет. От 2001 година до сега в кампанията са се включили 18 459 деца, ученици и възрастни, сред които и 407 семейства

   Жребият за наградите ще се тегли на 7 юни в Регионалната здравна инспекция във Велико Търново.