Образование

В онлайн среда работят консултантите за образование в чужбина

Мерки за превенция и защита на здравето на своите клиенти прие и консултантската фирма за образование в чужбина „Интеграл”. До края на обявеното извънредно положение в страната във връзка с ограничаването на разпространението на коронавируса експертите ще работят в онлайн среда, съобщи  Мария Димитрова от офиса на фирмата във Велико Търново. „Провеждаме дистанционна комуникация с кандидат-студентите, решили да продължат обучението си зад граница. В момента се приемат документите за университети в Холандия и Великобритания и се следи изпълнението на кандидатските планове на всяко дете, за да не се пропускат сроковете”, каза Димитрова.

Продължават кампаниите и за участие в летните езикови ваканции, както и процедурата за записване на бригада в САЩ. „Програмата не е замразена. Забраната за влизане в Америка е до 15 май. Затова работодателите  предлагат записване след тази дата”, поясни офис мениджърът.

„Надяваме се да отшуми неприятната кризисна ситуация и кандидат-студентите да реализират планираните си амбиции”, коментира пред Общинското радио Мария Димитрова.