Образование

В НВУ започна Държавният шампионат по стрелба с пистолет „Макаров“

В Националния военен университет „Васил Левски“ започна Държавният военен шампионат по стрелба с пистолет „Макаров“. 11 отбора участват в състезанието, което беше открито от полк. Георги Крайнов, изпълняващ длъжността заместник-началник на Военния университет.

„Нека състезанието да бъде честно и да успеете да изпълните амбициите, с които сте пристигнали тук. Играйте честно, за да може победителите да си тръгнат с гордо вдигната глава“, каза полк. Крайнов.

Дисциплините в шампионата са две – прецизна и бърза стрелба. И в двете стрелби се състезават и мъже, и жени. За всички тях състезанието започна с прострелка на оръжието и тренировка по условията на упражненията да бърза и прецизна стрелба с пистолет „Макаров“.

Националният военен университет е домакин на шампионата вече 16 години. За тези години вузът има четири шампионски титли, три вице шампионски и четири пъти отборите му са печелили бронзови отличия. Доайенът в стрелбата с боен пистолет „Макаров“ и тази година е от Националния военен университет и това е доц. д-р Марко Златев.