Култура

В Куклен театър ВЕСЕЛ ще представят „Дядовата ръкавичка“

В съботния афиш на Куклен театър ВЕСЕЛ, на 8 декември от 11.00 часа в НЧ„Искра” в старата столица, Куклен театър – Пловдив ще представи приказка по класическата приказка на Елин Пелин –„Дядовата ръкавичка”. Постановката и драматизацията са дело на Мариета Ангелова , сценографията – на Гергана Стаматова, а куклите – на  Ангелина Янакиева. Оригиналната музика и звуковата картина са на Петър Цанков (един от основателите на рок-група „Щурците”). Ролите са поверени на актьорите Димитър Николов-Шаблата, Емилия Копчева, Даниел Русев и Даниела Тенева.

Кой не помни историята за онзи разсеян дядо, дето тръгнал за Златица, па си изгубил ръкавицата?… Ето това ще му се случи отново, и то в навечерието на Коледа! И отново в дядовата ръкавичка ще се вмъкнат малката мишчица Гризанка, Зайо Средногорски, Лисана, Вълчо, Мецана… В ръкавичката ще се намери място за всички и приказните горски герои ще са весели и щастливи. Но най-щастливи ще бъдат децата, дошли на вълнуващата среща с любиматата приказна история за поколения българи. Бъдете сред тях! „Дядовата ръкавичка” ще разкажат с много любов, фантазия и настроение талантливите пловдивски кукленици.

Проектът за съботните спектакли за семейна публика на Куклен театър ВЕСЕЛ се реализира с любезната подкрепа на Община Велико Търново.