Денят

В Дебелец ремонтират градската тоалетна, изграждат фитнес площадка

В условията на извънредно положение в Дебелец  продължава изпълнението на два обществени обекта. Със средства от бюджета на кметството се ремонтира мъжкото крило на градската тоалетна, започна и строителство на площадка с фитнес уреди. Фитнес съоръженията ще бъдат разположени в централния градски парк. Четири от тях вече са закупени, съобщи кметът Снежана Първанова. Те ще се монтират върху ударопоглъщаща настилка и според всички съвременни изисквания, а на прилежащата тротоарна площ старите плочки ще бъдат подменени с нови бетонови павета.

Женската част на тоалетната беше обновена миналата година. Сега предстои да се направи изцяло ново обзавеждане и на мъжкото отделение.

„Надявам се, когато се отмени извънредното положение и хората излязат извън домовете си – да останат приятно изненадани”, коментира Първанова. По нейни думи дебелчани са изключително дисциплинирани от началото на въвеждането на мерките за ограничаване на разпространението на коронавируса.  Ограниченията и използването на лични предпазни средства  се спазват и от служителите на местната администрация, които работят в пряк контакт с хората при издаване на различни служебни бележки и удостоверяващи документи.