Любопитно Община

В Дебелец изпращат старата година и посрещат 2024 г. с богата програма

Със запалване на светлините на коледната елха в центъра на града започват празничните прояви в Дебелец. Събитието ще се проведе на 11 декември /понеделник/ от 17,30 часа. Градският площад ще се потопи в тържествената атмосфера с изпълненията на децата от ДГ „Пламъче“ и ОУ „Д-р Петър Берон“.

С писана шейна Дядо Коледа пристига в градчето на 24 декември – неделя. Белобрадият старец дебелчани ще посрещнат точно в 20,00 часа на Централния площад до голямата елха. Там се е сгушила малка къщичка, която до неговото пристигане ще събира желанията на децата в Коледната поща.

С появата на шейната стартира и едно друго събитие – дългогодишната инициатива „Мото Дядо Коледа“. На 25 декември мотодядоколедовците ще поздравят жители и гости на старата столица, като отново имат мисия да зарадват с лакомства децата, лишени от родителски грижи. Ще се събират и средства за нуждаеща се от лечение жена. Мото Коледата ще завърши на Стадиона в Дебелец.

Кулминацията на празничните прояви е на 31 декември от 23,30 часа на Централния площад. Общоградското веселие включва вино, баница с късмети, сладко изкушение, много музика за настроение и цветно озарение. Тържествената програма отново носи заглавието – „Нова годино – добре си дошла“.