Денят

В Дебелец започна конкурсът за рисунка „Мисия – аз, ти и моят град“

Център за работа с деца и младежи – гр. Дебелец и Кметство Дебелец обявяват конкурс за рисунка на тема „Мисия – аз, ти и моят град“. Целта е през творческото око на малчуганите да видим тяхното любимо място в града, неговата красота и бъдеще.
Право на участие имат ученици на възраст от 8 до 18 години. Рисунките трябва да са с размери А4 или А3. Няма ограничения за използваната техника и материали. Оригиналните творби ще се приемат в Кметство Дебелец, а крайният срок е 31 юли 2018г.
Всички творби ще бъдат показани в изложба. Трите най-добри рисунки ще получат награди. Победителите ще бъдат обявени на 4 август – Празника на град Дебелец.
Инициативата е част от спечелен проект на Центъра за работа с деца и младежи в Дебелец в конкурса „Устойчиви инициативи и патрньорство“ на дарителското сдружение „Св. Иван Рилски“ и Съюза на пивоварите в България. С реализирането на този проект ще бъдат изработени информационни табла, които да бъдат поставени на Централния площад. Така на видно място, със снимки и разкази, ще бъде привлечен всеки жител и гост на Дебелец към пулса на града, неговото минало и бъдеще.