Култура Образование

Възпитаник на Общински детски комплекс с първа награда в международния конкурс „Плакат на мира“-

Гергана Харизанова, възпитаник на Школата по изобразително изкуство към Общински детски комплекс Велико Търново спечели първо място в  областният етап на  международния конкурс „ Плакат на мира“, организиран от Асоциацията на Лайънс клубовете Дистрикт 130-България. Темата  за 2021-2022г. бе „Всички сме свързани” (We Are All Connected) . Гергана се представи с творба , нарисувана на лист, формат А2, изобразяваща човек на  болнично легло, а около него  са обрисувани още 12 фигури на  хора от различни професии, като пожарникар,  полицай, готвач, лекар  и др. Следващият етап от конкурса е национален, победителите от който ще се явят на международното състезание през 2022г в САЩ.

Национална конкурсна комисия в състав :
Стефан Георгиев – ЛК Варна – председател на комисията
инж. диз. Калоян Стоянов – ЛК Русе Север
Тити Терзиян – GST кординатор, ЛК Русе Сексагинта Приста
Емилия Сиракова – ЛК Варна
Владислав Симчев – Дистрикт управител, Лк Русе Север
оценява творбите и определя творбата, която ще продължи участие на международно ниво, както и останалите победители.
До 01 декември 2021 г. – Дистрикт Управителят на Дистрикт 130 – България изпраща отличената с Голямата награда творба за участие в международния конкурс в централата на LCI в САЩ.
02-20 декември 2021 г. – Дистрикт управителят или назначен от него представител връчва наградите на победителите от националния конкурс.
01 февруари 2022 г. – От Централата на LCI обявяват победителя в международния конкурс. Президентът на клуба, споносорирал Международния победител, ще бъде също уведомен.

КДУ и Дистрикт комисия „Плакат на мира‟ желаят успех на всички участници и изказват благодарност на всички Лайънс членове и приятели на конкурса, които с популяризирането и подкрепата му работят в полза на мира и насърчават творчеството у децата.

Пламена Димова