Образование

Във ВТУ започна кандидатстудентския прием по държавна поръчка

Днес във Великотърновския университет започна онлайн приемът на кандидатстудентски документи за участие в класиранията за заемане на местата по държавна поръчка.

Електронният прием се осъществява на адрес: https://epriem.uni-vt.bg/sso/ до 3 юли 2020 г., вкл. в почивните дни. В същия срок кандидатите, които са запазили места по време на акцията „Рано рани“, трябва да се запишат за студенти в избраната от тях специалност.

Първа от далечна Япония електронно подаде своите документи Радинислава Караиванова. Тя завършва средното си образование в Старопрестолната гимназия по икономика в град Велико Търново, след което заминава за Япония, където изучава две години японски език в частно училище в гр. Токио. Избира да се прибере в България, за да завърши висшето си образование, а единственият университет, в който кандидатства, е ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“. Първото желание на Радинислава е специалността „Приложна лингвистика. Английски и японски език“.

В платена форма на обучение могат да се запишат кандидати, които отговарят на условията за прием в специалностите без да участват в класиране.

Записванията се извършват в Ректората, вкл. в почивните дни, зала № 2, от 8:30 до 17:00 часа.

За подробна информация: www.uni-vt.bg, www.priemunivt.bg и тел. 062/618 206.