Денят

Във великотърновския парк „Марно поле” откриха композицията „Ято”

Скулптурна композиция „Ято” в парк „Марно поле” във Велико Търново е новият творчески проект на Ателие „Керамика и изобразително изкуство” към Младежкия дом с ръководител Гергана Пенова. “ Ято “ е с 50 керамични птици, монтирани на метална основа. Те създават впечатление, че са кацнали в природата.

Идеята предлагат възпитаниците на Ателието. Още в началото на учебната година те обсъждат как да се включат в честване на 50-годишнината на Младежкия дом. В композицията младите таланти вплитат надеждата си да създадат пространството по един по-различен начин. В същото време те искат да провокират и отношение към съвременното изкуство, от което вече са част.

Младежкият дом е едно гнездо, в което те порастват. Пробват различни неща, развиват талантите си и стават едни богати личности. Да съм част от екипа, който прави това, е чест и отговорност. В Ателие „Керамика и изобразително изкуство” тази година творят 98 подрастващи. С традиционната си годишна изложба на 6 юни в Изложбени зала”Рафаел Михайлов“ ще отбележим и нашата 15-годишнина”, разказа Гергана Пенова.