Спорт

ВТУ ще е домакин на Националния университетски шампионат по лекоатлетически крос

Великотърновският университет ще бъде домакин и организатор на Националния университетски шампионат по лекоатлетически крос – пролет 2019, под егидата на Асоциацията за университетски спорт.

Състезанието ще се проведе на 7 април в парк „Света гора“ в старата столица по легендарното трасе от 1 км на Международен крос „Ивайло”. Мъжете ще се състезават на дистанция от 6 км, а жените на 2 км.

Велико Търново очаква националните състезатели по лека атлетика Иво Балабанов, представител на Югозападния университет, Християн Стоянов и много други.
Нашите елитни бегачи и студенти във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“, които са претенденти за медалите ще бъдат в състав: Стоян Владков и Георги Гергов, национални състезатели по лека атлетика, Иван Сираков и Валентин Шишков, национални състезатели по ориентиране, Моника Георгиева, национална състезателка по лека атлетика, Антония Русева и Милена Савова.

Съдийският екип е съставен от преподаватели, членове на катедра „Теория и методика на физическото възпитание“ към Великотърновски университет.