Образование

ВТУ домакинства престижен форум, посветен на философията

Великотърновският университет е онлайн домакин на престижна Международна научна конференция на тема „Философията и бъдещето на човека“, посветена на Световния ден на философията.

Световният ден на философията се отбелязва по целия свят от 2002 г. в третия четвъртък на месец ноември по инициатива на ЮНЕСКО и е свързан с приемането от ООН на „Стратегия за развитие на философията“.

Заместник-ректорът по управление на качеството и акредитацията проф. д.н. Вихрен Бузов откри конференцията и приветства през Teams всички участници, като и им пожела здраве и успех от името на академичното ръководство и лично от името на ректора проф. д-р Христо Бонджолов.

В научния форум, организиран от катедра „Философски науки“ на Философския факултет към ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“, участват учени от България, Румъния и Казахстан. По време на конференцията своите есета ще прочетат лауреатите от миналогодишното Трето национално състезание за философско есе, които вече са студенти на различни места в България и в чужбина.