Култура Любопитно

Второто издание на International Portrait Film Festival гостува във Велико Търново

Второто издание на Международния фестивал за портретно кино International Portrait Film Festival гостува във Велико Търново на 26 ноември, петък. Мястото е пространство за изкуство и култура „Залата”, на бул. България № 29, а началният час – 19:00 ч. Основатели и главни организатори на фестивала са Анна-Мария Сотирова и Джули Хаджолян.

В рамките на три часа изданието обещава да ви накара да се почувствате необичайно. Всички, които обичат киното, сядат твърде близо до екрана, тръпнат в тъмното преди първия светлинен щрих са добре дошли, подчертават организаторите.

Жанровете на официално селектираните късометражни филми на Международния фестивал за портретно кино варират от портрети на вдъхновяващи личности, през художествени филми, проекти със социална значимост, анимационни, забавни, крайно експериментални и сюрреалистични произведения.

Всички ленти, които ще бъдат представени, са обединени под мотото „Текстури на възприятията”. След прожекциите ще се състои отворена дискусия за портретното кино с Галин Попов, съосновател на пространство за култура и изкуство ТАМ, което към момента се помещава в сградата на Клуба на дейците на културата в старата столица.

Входът е свободен. Събитието ще се проведе при стриктно спазване на противоепидемичните мерки и проверки на зелен сертификат.

Гергана Нинова