Образование Социални дейности

Второкласници зарадваха с подаръци малчуганите от дома в Дебелец

Учениците от вторите класове на целодневно обучение в ОУ „Бачо Киро“ във Велико Търново зарадваха с подаръци малчуганите в Дома за медико-социални грижи в Дебелец. Техни пратеници там и инициатори за дарението са педагозите Габриела Начева, Вероника Манева, Лидия Петкова и Кристина Денчева. По думите на учителките, децата с огромен ентусиазъм се включили в инициативата да подсигурят подаръци за малчуганите от социалното заведение в навечерието на Коледа. Те били  щастливи, че с постъпката си се проявяват подобно на „малки ангелчета“. „Нищо от това нямаше да бъде факт, ако не бяхме получили подкрепата на родителите на децата и затова сърдечно им благодарим”, подчерта учителката Габриела Начева.

Стойността на подаръците им възлиза на 223 лева и включва 60 топки, по 30 кукли, камиончета, флумастери, книжки за оцветяване, 23 комплекта цветни моливи, 25 кутии пластилин, 40 химикала и 30 тетрадки малък формат. В дар за децата бяха поднесени и лакомства.Подаръците  с благодарност прие директорът д-р Анелия Георгиева. Ден по-рано торбички с лакомства дариха и децата от IV „г“ клас в ОУ „Св. Патриарх Евтимий“ във Велико Търново.

Към момента децата на резидентна грижа в Дома в Дебелец са 11. Целодневни услуги към Дневния център в Дебелец получават 11 деца, а други 39 деца са обгрижвани от специалистите по часово.