Денят Здравеопазване

Втори неделен базар организира днес „Искам бебе“

Втори неделен благотворителен база стартира днес от 10 часа в парк „Дружба“.

Традиционните благотворителни събития в подкрепа на двойки с репродуктивни затруднения  фондация „Искам бебе” организира през целия месец от 10 до 14 часа на импровизиран щанд в началото на парка, с подкрепата на Община Велико Търново.

Използвани, но много запазени детски играчки, обувки и дрешки са предоставили на фондацията стотици хора от страната, идеята им не е да стоят под ключ в склада. Именно такива артикули ще се предлагат на неделните базари, които стартират този уикенд и ще продължат до края на месеца.

„Не сме определяли стойност на всяко едно от нещата – нека просто всеки, според възможностите си остави сума в касичката на Фондацията. Всеки, който си хареса нещо – дарявайки става съпричастен към нашата кауза. Кампанията до голяма степен е и чисто информативна – да видят какво ни подаряват хората, да им разкажем за каузата на „Искам бебе”, за това, с което се сблъскваме, какъв път извървяват двойките с репродуктивни затруднения”, обобщи Михайлова.

На символични цени ще се предлагат ръчно изработени сувенири, изпратени от доброволци от цялата страна. Събраните средства ще бъдат предоставени за ин витро процедурите на двойка от региона, сподели регионалният координатор на фондацията Вероника Михайлова.