Денят

Връчиха грамоти на трима ученици за доблестна постъпка

Днес в сградата на ОДМВР В.Търново три деца получиха грамоти от ст. комисар  Димитър Машов – директор на дирекцията, за благородната си постъпка.

 

На 11 декември, Стилян Николов, Виктория Костадинова и Йоана Пенева намират чантичка в която откриват 450 евро, 82 български лева и лични документи. Тримата малчугани, които учат във великотърновското СУ „Емилиян Станев”, решават да потърсят помощ от някой възрастен и с помощта на Иванка Брънзелова – технически сътрудник в езикова школа където учат момичетата, предават намерената чанта в полицията.

 

Парите и личните вещи са върнати на собственика – мъж от Попово, без установени липси.

 

„Това поведение е един пример за обществото, благодарен съм и на техните родители и учители, които са възпитали тези доблестни деца. Радвам се че донякъде са помогнали и обученията които правим с подрастващие и много ще се радвам някой ден те да станат част от нашите редици” – сподели пред гостите на награждаването комисар Машов – директора на Областната дирекция на МВР.

 

„Първоначално се шашнахме, но след това решихме да потърсим помощ от някой възрастен за да върнем парите” – сподели малката Йоана.

 

Децата призоваха всички които намират лични вещи да последват техният пример и да ги върнат на собственика им или да потърсят съдействие в полицията.

 

 

Ивайло Илиев