Община

Връчват първата награда за млад футболист „Трифон Иванов” през декември

През декември във Велико Търново ще бъде връчена първата награда за млад футболист, носеща името на легендарния защитник на „Етър“ и българския национален отбор по футбол Трифон Иванов. Призът бе учреден от Община Велико Търново в памет на „Железния защитник“.

Носителят на наградата „Трифон Иванов“ ще бъде определен от разширена комисия, председателствана от заместник-кмета на Старата столица с ресор „Хуманитарни дейности“ Ганчо Карабаджаков. В състава й влизат също председателят и секретарят на Зоналния съвет на Българския футболен съюз – Бончо Генчев и Игор Бакьов, двама общински съветници от Постоянната комисия за младежта и спорта, спортни журналисти и спортни експерти от Община Велико Търново. Предложението на комисията ще бъде гласувано по време на сесия на Общинския съвет.

Наградата ще бъде връчена от кмета Даниел Панов в рамките на церемонията „Спортист на годината“.

Призът „Трифон Иванов“ ще бъде присъждан ежегодно на най-добрия футболист  на възраст между 15 и 19 години, състезаващ се за клуб на територията на общината.

В памет на легендарния защитник по инициатива на кмета Даниел Панов всяка година се провежда детски футболен турнир. Първото издание през 2015 г. бе спечелено от момчетата на „Лудогорец“, а първенци през изминалото лято станаха „сините“ от „Левски“.