Любопитно

Военна битка за авантюристи организират в с. Хотница

Макар и днешният ден да е студен, авантюристи си организират airsoft битка в двора на бившето училище във великотърновското село Хотница. Сградата е с площ от 560 кв.м., а двора, който е част от изживяването е 12 дка.

Отборите се разделят на две. Всеки отбор притежава ключ, сейф и флаг(на победата). След като всеки отбор започне игра от базата си, която е на равно разстояние от сградата на училището, трябва да проникне в сградата и превземе ключа, който му принадлежи.

Ключът отключва сейф, намиращ се в двора на училището и там е флага на победата, който остава да бъде занесен невредим до базата. Оборудване осигурено от Airsoft Turnovo.

Играта днес ще продължи до 15.00 часа, посочват организаторите.

Airsoft е военна симулация, измислена от японците след тяхното обезоръжаване, за тренировка на армията им. Днес еърсофтът се практикува като отборна игра с цел забавление. Играчите се разделят на отбори и се играе определен сценарии – от стандартна насрещна битка между отборите(Deathmatch) или пресъздаване на военна ситуация, до изпълняване на сложни мисии.

Село Хотница се намира на 17 км северно от град Велико Търново. Селото е известно с Хотнишкия водопад. Училището в селото е построено през 1907год. и функционира като такова до 70те год на XX век, като след това бива преустановено в детска градина до 1995 год. През годините то става частна собственост. Запазването на сградата е било винаги приоритет, дори и днес. Обектът представлява масивна двуетажна постройка(бивше училище) с площ 560 кв. м. и прилежащ 12 дка двор.