Любопитно Спорт

ВНИМАНИЕ! Социалните мрежи са залети с измамни платени футболни прогнози!

Трябва да бъдем изключително предпазливи и да се доверяваме само на доказани източници на спортни прогнози! Колко от нас са попадали на viber, facebook, telegram и т.н. групи, или на сайтове с измамни прогнози, обещаващи бързи печалби? Някои от тях достигат дори по-далеч – те твърдят, че имат достъп до уредени мачове, и то поне веднъж на седмица, които на всичкото отгоре са и на висок коефициент. Често качват печеливши фишове с тлъсти печалби, които както всички ние вече сме разбрали, могат лесно да бъдат обработвани с програми за корекция на снимки. Подобни измамници таксуват средно между 20лв.-100лв. за „услугите“ си. Към това добавете и стойността на залога, който сте предвидили да поставите. Също така те си създават фалшиви допълнителни акаунти, или пък молят свои контакти, и постват от името на уж доволни от прогнозите клиенти. По-наглите от тях дори след като първоначално сме „се хванали на хорото“ се свързват с нас и се извиняват, че се е получила някаква грешка, която нямало да се повтори. Ако сме достатъчно наивни бихме могли да им се доверим за втори път. В случай обаче, че го направим за трети път – то тук вината и глупостта са си изцяло наши. След няколко пладнешки обира на колкото е възможно повече хора – сайта или страницата се трият и се създават нови такива с лека промяна в името, и от там историята се повтаря.

Има и такъв тип сайтове/страници, които предлагат седмичен/месечен (или за друг период) абонамент. Тук бихме могли да имаме малко повече спокойствие, тъй като можем да вземем под внимание няколко неща, за да добием по-добра представа дали има възможност да се разчита на този източник. Първото от тях е някаква реална статистика за история на залозите. Другото което бихме могли да проверим е да се свържем (ако по някакъв начин успеем да открием) със съществуващи потребители на услугата. Най-сигурно разбира се би било сами да опитаме и да се уверим в легитимността като си платим, но тук бихме могли да се договорим за абонамент за по-кратък срок, за да изпитаме достоверността на източника.

Съществува и един трети тип платформи, където на вниманието на техните потребители се предоставят напълно безплатни прогнози. Тук обаче подсъзнателно си мислим две неща – защо да са толкова добри след като са безплатни и на кои точно да се доверим понеже са толкова много? По отношение на първия въпрос подсъзнанието ни работи на принципа, че когато е безплатно нещо най-вероятно не е добро, и че когато си плащаме за нещо, ние започваме да имаме очаквания към него, за които обаче няма никаква сигурност, че ще се оправдаят. А как тогава да изберем един сайт за прогнози и да разчитаме на него? Тук отговорът е много прост – ако нещо работи не го променяйте. И наистина, основното правило е да печелите, ако това е налице – вашият източник е достатъчно добър! Ако имате такъв извор за спортни събития, който да ви предоставя правилните срещи, на базата на които да правите печалба, то вие… най-вероятно нямаше да четете тази статия! J

Сред множеството опции и голямата възможност да сгрешите, бих искал да ви препоръчам да обърнете внимание на уебсайта за безплатни футболни прогнози – Прогнози.БГ. Те предоставят на своите потребители редовни анализирани прогнози, които са с напълно задоволителна успеваемост. Успех в намирането на вашия личен съветник за правилните предвиждания!