Политика

ВМРО се среща с премиера Бойко Борисов заради изборите във ВТУ

Народни представители от ВМРО ще проведат среща с премиера Бойко Борисов в края на следващата седмица заради изборните проблеми във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“. Това съобщи във Велико Търново зам.-председателят на партията Ангел Джамбазки. „Научаваме от студентите и преподавателите, че във Великотърновския университет  стават безобразия, които не могат да бъдат подминати с лека ръка. За мое съжаление ректорът, когото познавам много бегло, очевидно е минал всякакви граници на здравия разум и нарушава  студентската автономия, разпорежда се по безобразен начин с предстоящите избори. Този човек трябва по някакъв начин да бъде озаптен”, заяви Джамбазки. По негови думи това е и мнение на редица преподаватели. „Знаете, че има уволнени преподаватели. Съдът ги връща…  След като два пъти има съдебни решения за връщане на обвинени  преподаватели – очевидно този човек разчиства някакви лични сметки. Бях свидетел през седмицата на изявления на  началници на катедри, които показват огромен проблем в университета. Имаше информация, че не се разходват разумно средствата на университета, за това, че финансовото състояние не е добро. Очевидно там нещата не се случват добре”, каза Ангел Джамбазки.

Ангел Джамбазки е водач на листата на ВМРО за евроизборите на 26 май. Двойният стандарт, миграцията, защитата на външните граници, недопускането на нашествие на радикализирани елементи ще бъдат  темите в центъра на неговата кампания.

На въпрос – как ще изглежда следващият Европейски парламент – Джамбазки отговори: „Надявам се да е по-разумен, да не си играят по темата, по която си играеха досега. Имаше едно съглашателство между т.нар. центристки партии – ЕНП, социалисти, демократи, либерали. Те всъщност са едни и същи хора. Без значение в какъв костюм са облечени, говорят едни и същи неща. Техният речник е еднакъв. Това са  изпразнени от съдържание брюкселски приказки, лустросани, лигави, които ви говорят   празни приказки като „повече Европа, да Европа”, но когато ги попитате нещо съществено – те не отговарят по никакъв начин. Надявам се следващият състав да бъде по-разумен и да бъде възможно да се защитава повече в сговор с останалите източноевропейски  народи.  За нас България е над всичко. Европейският парламент е инструмент, който трябва да се използва – първо, не е самоцел и, второ, не е мерило и фактор. Това е място, на което трябва да се борим за българския интерес”, коментира Ангел Джамбазки.