Денят Любопитно

Влогърът Слави Панайотов събра тийнейджъри с The Clashers Quest в старата столица

Стотици тийнейджъри се събраха на старта на играта The Clashers Quest във Велико Търново, провела се на 3 юли.  Шоуто на най-известния влогър у нас – Слави Панайотов, стартира от Къща музей на „Емилиян Станев“, която всичките над 50 участващи  отбора  трябваше да разпознаят чрез гатанка.

“ Това  събитие „Ловци на съкровище : The Clashers Quest“ е празнуване на постигането на един милион последователи в Youtube канала ми  „The clashers“. Заедно исках да посетим възможно най-много градове, да е организирано по такъв начин, че да не е мащабно и да има струпване на хора, а да бъде чрез загадки и да трябва да ме открият . Също така имах желание да провокирам мисленето и самоинициативата“- сподели за Общинско радио Велико Търново влогъра. Предизвикателството стартира в София , като до момента са се включили участници от  Пловдив , Варна , Бургас и Велико Търново. Последната спирка на шоуто е  гр. Враца на 10 юли, където ще бъде и последния шести кръг от състезанието,  след което двата най-добри отбора от всеки град  се събират в Пловдив на 17 юли за големия финал . Там ще бъде награждаването и ще приключи турнето.

Слави Панайотов е предвидил играта да преминава в няколко тура:  “ Във всеки град е различно. Имаме филтрираща загадка, която задавам в Instagram .  Отборите от по трима участници , които я отгатнат идват на посоченото място, след което ги очаква още една загадка. Чрез нея в околността трябва да открият код или шифър и първите 10 отбора , които се справят продължават напред по трасето, състоящо се с между дванадесет и петнадесет задачи“. пояснява още той.

За себе си споделя, че за десети път е в старата столица и това е втория му най- любим град след родния гр. Пловдив.

Пламена Димова

то.