Община Политика

Вицепрезидентът Илияна Йотова остана очарована от търновското село Велчево, похвали кметове

Вицепрезидентът Илияна Йотова остана очарована от великотърновското село Велчево и похвали пред местните жители кметовете на общината и на населеното място – Даниел Панов и Мъстан Юсменов.

Тя бе посрещната във Велчево от двамата. Пред тях и пред хората от селцето Йотова сподели също, че наскоро била силно впечатлена от телевизионен репортаж и положителната светлина, в която представя Велчево.

В компанията на двамата си домакини, вицепрезидентът разгледа читалище „Светлина – 1892“ и изложбата за културния и обществен живот в селото, пенсионерския клуб, обновените парк и детска площадка, етнографската музейна експозиция.

Йотова остана с много добри впечатления от облика на Велчево, а кметският наместник Юсменов припомни, че селото е едно от първите в общината с видеонаблюдение.

Кметът на Велико Търново Даниел Панов разказа на Илияна Йотова за програмата „Местни инициативи“, по която всяка година кметовете и кметските наместници на населените места от общината защитават десетки проекти за облагородяване и инфраструктура. Той посочи, че само за настоящата година средствата във фонда към програмата са 450 000 лева, а местните управници сами определят приоритетните си дейности и обекти.

В разговора си с Йотова местните посочиха, че макар в селото да живеят едва около 100 души, имат доктор, няма улична лампа, която да не свети, паркът и детската площадка са много хубави. „Винаги сме били подкрепяни от Даниел Панов“, посочи Мъстан Юсменов. „Случили сте на кмет“, отвърна му Илияна Йотова.