Образование

Вицепрезидентът Илияна Йотова идва на патронния празник на ВТУ

На 11 май 2017 г. от 11,00 ч. пред Паметника на светите равноапостоли братята Кирил и Методий ще се проведе тържеството, посветено на Патронния празник на Великотърновския университет.

Празникът ще започне с поднасяне на венец на признателност от името на академичната общност на Великотърновския университет на Паметника на светите равноапостоли братята Кирил и Методий, след което приветствие по случай Патронния празник ще поднесе ректорът проф. д-р Христо Бонджолов.

Г-жа Илияна Йотова, вицепрезидент на Република България ще уважи Патронния празник на Великотърновския университет и ще бъде негов почетен гост.

Г-жа Илияна Йотова ще отправи приветствие към академичната общност по случай празника.

Слово за делото на светите равноапостоли братята Кирил и Методий ще изнесе проф. д.ф.н. Иван Харалампиев (ректор 1999-2007 г.).

Патронният празник ще завърши с концерт на студенти от специалност Педагогика на обучението по музика.

Програмата включва  изпълнения на студентите от народен хор „ Лазара” и клас по народно пеене с ръководител гл.ас. д-р Ана Борисова. След тях ще чуем и изпълненията на студентите от Педагогика на обучението по музика с преподавател проф. Сребра Михалева.

Продължава националната кампания за набиране на средства за подпомагане на изграждането и довършването на университетския храм   „Св. Евтимий Патриарх Търновски”. Вечерта на 11 май съветът на настоятелите и ректорът на Великотърновския университет организират отново благотворителен бал, който ще се състои от 19.30 ч. в ресторант  „Янтра”  на  Гранд хотел „Янтра”  –  „Шарлопов хотелс”, Велико Търново.

След събитието ще бъде направена равносметка на резултатите от националната кампания за набиране на средства за подпомагане на изграждането и довършването на университетския храм „Св. Евтимий Патриарх Търновски”.