Образование

Виртуални Национални дни на кариерата

Насрочените Национални дни на кариерата в седем академични града у нас ще се проведат онлайн на 24, 25 и 27 март от 11,00 до 17,00 часа. За участие във форума  се изисква единствено предварителна регистрация. Записването става на адреса на изложението national.careerdays.bg, съобщи Светлозар Петров, управител на фирмата организатор на събитието JobTiger. По време на изложението посетителите ще могат да се кандидатират  за обявените стажантски и работни позиции, както и да получат информация за качествата, които се изискват за професионалната им кариера.

Над 150 компании от всички сфери на бизнеса, банкови и финансови институции, производствени предприятия  са заявили участие в Националните дни.

„Подобни форуми, но в друга аудитория сме правили пет – шест години. Те протичат много спокойно, успешно и най-важното – безопасно. Всеки участва от къщи. Необходимо е единствено устройство – компютър, телефон, таблет – свързано с интернет”, коментира Светлозар Петров.

Виртуалната форма се налага заради обявеното извънредно положение в страната и съобразно мерките срещу разпространението на COVID-19 и разпоредбата за ограничения на масови мероприятия.