Образование

Виртуална изложба на стажант учители по география и икономика

Виртуална изложба от дидактически ресурси подготвят стажант  учители, студенти във Великотърновския университет. Изявата им е посветена на Деня на българската просвета и култура и славянската писменост – 24 май.  Реализира се по проект „Насърчаване на високи постижения в преподаването и научните изследвания в областта на географските науки”, съобщи методистът гл. ас. Тамара Драганова. Проектът  с научен ръководител проф. Стела Дерменджиева се изпълнява от Катедра „География” при Историческия факултет на ВТУ

„Идеята на студентите стажант учители е да покажат как осъществяват на практика своите дидактически интерпретации чрез използването на Вен-диаграми, интелектуални карти, географически организатори, техника на кубирането в условията на дистанционно обучение наравно със своите базови учители”, поясни гл. ас. Драганова.

Познания и креативност демонстрират  студенти от специалностите История и География, География, Български език и география, Регионално развитие и геоикономика. В изложбата се включват и студенти от бакалавърските програми Финанси и Счетоводство и контрол на Стопанския факултет, както и студенти от магистърските програми по география и икономика, участват още и студенти от Филологическия и Педагогическия факултет, допълни гл. ас. Тамара Драганова.

Изложбата е  в подкрепа на инициативата на МОН „Да превърнем месец май в Месец на българското образование”. Ще бъде публикувана на 23 май  във Фейсбук  страницата на Катедра „География”.