Здравеопазване

Д-р Виолета Пашова успешно прилага автоложно лечение със собствена плазма и метода таопач

   Д-р Виолета Пашова от Горна Оряховица е единственият токсиколог в област Велико Търново, затова и лечебните заведения я търсят редовно за консултации. От няколко години тя активно се занимава с автоложно лечение със собствена плазма в области като трихология, неврология, ортопедия, травматология и спортна медицина.

   Работи и метода таопач – в домашни условия с цел ребалансиране на стойката и в кабинета за осигуряване на ребалансиране по органи и системи, извършва още квантов анализ, както и гунафореза – преглед и назначаване на процедури.

Какво представлява регенеративната биомедицина и в частност регенеративната медицина чрез автоложно плазмено лечение, д-р Пашова?

Регенерацията е процес на възстановяване на отделни увредени участъци от тялото. Въпрос на гени. Така, някои организми могат да възстановат почти изцяло тъкани и органи/гущерът и опашката му/. Ежедневно в телата ни се извършват процеси на отмиране и на регенерация на тъкани и клетки /епидермис, еритроцити, лигавици на храносмилателния тракт и др./ Медицината, която прилага методи за възстановяване на тъканни повреди използва методи, които работят чрез: биохимични техники за стимулиране на тъканната регенерация директно в увредените тъкани и чрез автотрансплантация със стволови клетки.

Лечението с автоложна, обогатена на активирани тромбоцити плазма е една възможност. Този природен коктейл съдържа минимум 6 растежни фактори, 22 аминокиселини, 16 витамина, 16 микро и макроелементи и малко количество стволови клетки. Инжектирайки го в увредените тъкани, се постигат ефекти на снемане на възпалението, подобряване на кислородното насищане, отстраняване на болеви усещания в тригерни точки, подобряване на обема на движение, образуване на нови кръвоносни съдове /подобрена трофика/, синтез на нови колагенови и еластинови влакна. Има минимален брой противопоказания. Никакъв риск от токсични и алергични последствия.

Тук ще спомена още  метода САНАКИН – работи се с богат на цитокини серум, получен от кръвта на пациента /автоложен метод/. В процеса на подготовка на кръвната проба в нея се произвеждат белтъци, които блокират специфични рецептори и не позволяват на провъзпалителните фактори да натиснат спусъка на възпалението в мястото на приложение. Области на прилагане – дерматология, стоматология, хирургия, възпалителни ставни заболявания.

    В какви области на медицината този метод се прилага успешно?

Естетична медицина /по-еластична и мека  кожа, по-добър тен, хидратиране на кожата, лечение на акне, постакне, псориазис, белези, намаляване на бръчки, стрии, забавяне стареенето на кожата/

Трихология /укрепване на космените фоликули, нормализиране на мастната обмяна на скалпа, намаляване на косопада, отстраняване на сухота, сърбеж, пърхот, възстановяване на еластичност, блясък, гъстота на косата/

Стоматология /спиране на кървенето от венците, намаляване на подвижността на зъбите, задържане прогресията на пародонталния процес, ускорено зарастване след екстракция на зъб, намаляване на риска от отхвърляне на имплант/.

Травматология /остеоартрит и остеоартроза, периартрит, натъртване, навяхване, разтежение, повреди на сухожилия, разкъсване на връзки, увреждания на мускули, фрактури /Може да се прилага предоперативно, интраоперативно и следоперативно/

Спортна медицина /натъртвания, навяхвания, разтежения, тендопатии, увреждания на мускули, фрактури.

Неврология /за профилактика на заболявания на гръбначния стълб, рехабилитация след инсулт и травми на гръбнака, остеохондроза, междуребрена невралгия, болки в областта на шията и главоболие, сколиоза и кифосколиоза, спондилоза, като помощен метод при болест на Бехтерев/

Урология и гинекология – само споменавам

Хирургия /изгаряния, труднозорастващи рани, диабетни и варикозни рани, белези/

Вътрешна медицина /интрамускулно-автоваксинация, интравенозно, инхалации с плазма, плазмен прах/

Общотерапевтичен протокол чрез активиране на 13 точки по меридианите от КТМ с цел активиране и хармонизиране на физиологичните процеси в организма.

Защо решихте да специализирате и в персонализираната регенеративна медицина чрез автоложно плазмено лечение?

Дълбоко съм убедена,че методите на регенеративно лечение имат бъдеще и непрекъснато се разширява територията за прилагането им. Доказателство са многото центрове по света за провеждане на научно-изследователска и приложно-практическа дейност с тези методи.

В лечението на какви заболявания от Вашата практика автоложното плазмено лечение има резултати и какви са предимствата на тези нови протоколи?

Моят личен опит  е в областта на дегенеративни ставни заболявания, деформации на гръбначен стълб и дискогенни страдания, свързани с болка и влошено качество на живот, спортни травми, трихология/лечение на косопад/, прилагане на някои специфични форми на автоложна плазма/инхалации, плазмен прах, интравенозно/ – основно при постковиден синдром и при пациенти с проблеми с горни дихателни пътища/ринити, синуити, алертии/ и хронични белодробни болести като елемент от комплексното лечение.

Предимства – универсален и безопасен метод, допълва се успешно с останалите терапии, няма риск от токсични въздействия и от алергизация – това, което пациентът получава е произведено от неговия собствен организъм.

Д-р Пашова, Вие прилагате и метода Таопач. Преди да поговорим за него, да обясним каква е ролята на електромагнитното въздействие върху организма?

Тези въздействия се осъществяват от полета с електрически заряд. Някои са с природен произход, други са резултат от човешката дейност, от употребата на електричество. Биват полета с променлива честота-високи радиочестоти/мобилни телефони/, средни радиочестоти/ компютърни екрани/, ниски радиочестоти/електрически проводници/, статични полета, генерирани от уреди, работещи с прав ток/ някои медицински апарати/. Биват също така йонизиращи или нейонизиращи. Непрекъснатото увеличаване на електромагнитното замърсяване е факт. Незабавни ефекти, ако полето е достатъчно силно – от стимулиране на нерви и мускули до загряване на тъканите. СЗО в доклад от 2009 година посочва, че хроничното/с десетилетия/ излагане на дори ниски нива, напр. от мобилен телефон, може да причини различни видове рак, да отслаби имунитета, да повиши риска от Алцхаймер и деменции, сърдечно-съдовия риск и др. патологии. Динамично се работи по тези въпроси, хигиенната наука създава допустими норми на въздействие.

Как можем да подобрим състоянието си чрез светлинна терапия с апликатори Таопач?

От страна на медика се изисква подготовка и прилагане на патентована методика при прегледа, някои специфични пособия, необходими за диагностика и динамично проследяване на състоянието на пациента; от страна на пациента – да отдели време за преглед и за контрол на ефекта от лечението в кабинета, търпение и точно изпълняване на указанията на лекаря, финансови средства за закупуване на Апликатори Таопач за домашна грижа/един комплект апликатори след нарушаване цялостта на опаковката служи около 3 години/, може да се използва и от други членове на семейството.

Какви са позитивите от прилагането на апликатори Таопач: постига се ребаланс на рецепторите за болка/онкогенна болка не се повлиява, не е с нервно-мускулна генеза/; не се потискат симптоми, а се препрограмира тялото; помага за балансиране на стойката /при деформации на гръбначния стълб, на таза, на стъпалата, на черепа и темпоромандибуларната става, при дегенеративни процеси в стави и мускули/; увеличаване на мускулната сила при спортисти; подобряване на качеството на живот при пациенти след мозъчен инсулт, множествена склероза, Паркинсон; хармонозиране на обменни и физиологични процеси.

   Какъв е ефектът от прилагането на апликаторите Таопач и как се постига?

По същността си апликаторите Таопач са преносими лазерни устройства за дълговременно въздействие с нискодозирани светлинни фотони. Патентовани са. Тайната се нарича баланс, поставяйки ги на определени точки за въздействие, те възстановяват нормалните взаимоотношения между мозъка и рецепторите в периферията без въздействие с химически медикаменти или електромагнитни въздействия.