Денят

ВиК „Йовковци“ работи по проблема с водния режим в с. Ресен

Допълнителна тръба през р. Росица за намаляване загубата на питейна вода към водопроводната мрежа поставя екип на ВиК „Йовковци” – Велико Търново в село Ресен. Причината е водният режим, на който е подложено селото от няколко дни.

Разработва се един от сондажите в непосредствена близост до Помпената станция за насочване на водохващането към основния резервоар. Предвижда се проучване и проектиране на част от шахтовите кладенци за допълнително вододобиване, информират от кметството в с. Ресен.

Припомяме, че в събота, 15 август излезе заповед на кмета на населеното място Йорданка Колева за временно въвеждане на почасов режим за подаване на питейна вода, заради настъпилото продължително засушаване. То доведе до силното намаляване на дебита в резервоарите на водоизточника за питейна вода в селото.

Днес водоподаването е възстановено и не е спирано, уверяват от кметството.

Не само в кметство с. Ресен имат проблем с водата. Близо месец с. Въглевци също останаха без вода. Според кмета Илия Илиев водоноските са стигнали до всяко домакинство, а аварията била продължителна, защото тръбите били много стари и в по-непроходима част в населеното място. Нормалното водоподаване е възстановено на 13 август.

Кремена Крумова – Попова