Култура

Вечният „Мечо Пух“ на сцена във Велико Търново

В съботния афиш на Куклен театър ВЕСЕЛ на 28 октомври, събота от 11.00 часа в читалище „Искра” във Велико Търново ще гостува премиерният спектакъл на Държавен куклен театър – Русе „Мечо Пух“ по Алън Милн. Постановката и драматизацията са на Валентин Владимиров, а музиката –  на Кремена Станева. В спектакъла участват Хубен Нурев и Кремена Станева.

Въпреки че отдавна не сме деца, обичаме много Мечо Пух. Симпатичното мече от книгите на английския писател Алън Милн може да ни научи на много неща. Сигурно сте попадали на прекрасни цитати от Мечо Пух, които са ви накарали да се замислите. Време е да ги чуят и вашите деца в спектакъла „Мечо Пух“ на ДКТ – Русе. Вече няколко поколения са израснали с историята на философски настроеното „глупаво мече“ Пух и неговите приятели от Голямата гора. Театърът е подготвил една вълнуваща среща на най-малките приятели на Мечо Пух. Вдъхновен от разказа за палавото мече, спектакълът ще въвлече зрителите в една история, изпълнена с присъщото очарование и остроумие на познатите епизоди за колоритните обитатели на Голямата гора.

Незабравими са и най-популярните мисли на Мечо Пух: „Колкото повече, толкова повече!“, „Има само едно нещо, което е по-хубаво от гърненце с мед… и това са две гърненца с мед!“, „Ако ти живееш сто години, аз искам да живея сто години без един ден, така че никога да не живея без теб…“  и още, и още…

Проектът за съботните спектакли за семейна публика на Куклен театър ВЕСЕЛ се реализира с любезната подкрепа на Община Велико Търново.