Спорт

Сблъсък на ветерани от Етър и Локо ГО – тази събота

Под надслов “Нощта на легендите” ще премине първата футболна среща между ветераните на Етър и Локомотив Горна Оряховица, която ще се състои тази събота по случай празника на железничарския град. Три поколения спортни величия ще се изправят едни срещу други на обновеният спортен стадион в Горна Оряховица. Сред тях ще бъдат безспорните легенди Бончо Генчев, Ивайло Йорданов и Красимир Балъков,

Редица местни футболни легенди ще излязат на обновения терен в Горна Оряховица тази събота.  Организаторите обобщават, че запалянковците вече с нетърпение очакват сблъсъка на няколко поколения шампиони и любимци на публиката. Тъй като Горна Оряховица се има за град с дълголетни футболни традиции, очаква се посетителите да бъдат между 3 и 5 хиляди, по думите на председателя на горнооряховския общинск съвет – Димитър Костадинов. Всички футболисти на Локо Горна ще облекат тениски с номер 29, в чест на празника града – 29 май. Любопитен факт е решението на организаторите да поверят реферството в ръцете на дами от регионалната съдийска колегия, разказа зоналния председател Бончо Генчев. Той също ще се включи във ветеранското дерби и тъй като през годините е играл и двата отбора – в едното полувреме ще играе с виолетов екип, а в следващото – с чернобял.

 

Ще влезе ли Етър в А група и ще остане ли Локомотив Горна Оряховица в нея, ще стане ясно до събота, преди началото на мача на ветераните от двата отбора. За Локо резултатът ще е ясен още в петък, а за футболистите на Етър – решаващата среща ще се проведе едва час преди мача. Три са възможните варианти, според Димитър Николов, председател на спортната комисия към Общински съвет Горна Оряховица. Единият е да ги видим в сблъсък на ниво елитна футболна лига, другият е  и двата тима да се разминат с участието си в нея, теоретично съществува шанс те да се срещнат във Бараш за участието си в А група, коментира експертът. Николов пожела на есен да гледаме най-малко две издания на дербито между Локомотив и Етър, като подчерта, че много малко региони могат да се похвалят с подобен сблъсък на силни отбори. По негови думи състезателите и феновете вече показаха, че дори на аматьорско равнище помежду си тимовете могат да съберат 5 и повече хиляди зрители. Мачът на ветераните ще се състои тази събота от 20.00 часа на обновения стадион в Горна Оряховица.