Община Социални дейности

Вестник събра творчеството на писатели и поети от клубовете на пенсионера и инвалида в община Велико Търново

13-и Общински празник на художественото слово под надслов „Миналото – залог за бъдещето“ се проведе в навечерието на Деня на народните будители – 1 ноември. Домакин на събитието бе Клуб на пенсионера и инвалида „Родолюбец“ – с. Самоводене. В тазгодишното издание на празника се включиха 23-а автори от десет клубове на пенсионера и инвалида в общината, които представиха свое лично творчество пред гости и приятели. Авторските текстове на участниците са отпечатани във вестник „Рима“ – в специално издание, посветено на 1 ноември.

Всеки от авторите получи специална грамота и издание на книгата „Смокиновият лист“ на Георги Евтимов, член на Клуб на пенсионера и инвалида „Родолюбец“ и основоположник на идеята за организиране на празника.

„Радвам се, че сме отново заедно под музата на поезията, за да споделим своите мисли и вълнения, провокирани от вашето лично творчество, написано на белия лист. Искрено се възхищавам на таланта и желанието да предадете своите знания и ценности на идните поколенията, които да помнят нашето минало – залог за бъдещето“, бяха поздравленията отправени от Росица Димитрова – директор на Дирекция „Социални дейности и здравеопазване“ при Община Велико Търново към всички присъстващи на празника в с. Самоводене.

Събитието бе организирано от Община Велико Търново и общинската организация на „Нов съюз на пенсионерите“ и е традиция, която се продължава след 2-годишно прекъсване.