Политика

Весела Лечева с открита приемна във Велико Търново

Открита приемна в търновския квартал „Колю Фичето” проведе народният представител от БСП Весела Лечева. Ниските доходи и пенсии, бюрократични абсурди, липсата на сигурност и невъзможност да защитят живота и имуществото си. Това са част от проблемите, които жители на старата столица  са споделили пред депутата.

„За пореден път се срещам с човек, който дори името си не иска да назове, защото се бои да не изгуби работата си. Все по-често се сблъсквам с тази анонимност, затова и реших да правя приемната на открито, с надеждата, че хората, които имат нужда от подкрепа и съдействие, ще се чувстват по-спокойни да споделят проблемите си“, каза  Лечева. Казусът, по който тя ще работи изключително дискретно, е свързан с жалба срещу администрацията. „Става дума за човек, който две години вече не успява да си получи обезщетението, след като е напуснал работа в Германия. Тук продължават да искат от него всевъзможни документи, в същото време от Германия са отговорили, че според тяхното законодателство, те вече са осигурили всички необходими процедури”, обясни депутатът.

Хора са се жалвали от липсата на тротоари, пешеходни пътеки и осветление в жилищните комплекси.  „Това са въпроси, които са в компетенцията на Общината и аз винаги ги препращам към групата съветници от БСП. Хората не могат сами да си начертаят пешеходни пътеки и да си ремонтират тротоарите, това е безхаберие и различно отношение към центъра на града и кварталите“, коментира народният представител.   И допълва, че особено безпомощни се чувстват хората в малките населени места, където те често се оказват в невъзможност да се защитават от ежедневен тормоз. Последният такъв сигнал дошъл от с. Родина.
„Другата много болезнена тема е свързана с цените на медицинските изделия. Ето ви един пример само. Майка трябва да купи ортопедични обувки на детето си и може да получи за тях трицифрена сума от държавата. Обаче т.нар. ортопедични обувки са толкова некачествени, че на практика са неизползваеми. И жената обяснява, че за нея е по-лесно да купи едни обикновени обувки, които след това да приспособи, вместо да разчита на държавата, да се чуди ще й признаят ли фактурите, или няма и дали въобще обувките ще свършат работа. И не е въпрос на пари, очевидно е, че има финансов ресурс, но системата, която осигурява тази услуга, е некачествена“, заяви Весела Лечева.