Любопитно

Вера и Виктор от „Приятели на четири крака“ в среща-разговор за анималотерапията

Среща-разговор организират стопаните Вера и Виктор от фермата-приют „Приятели на четири крака” във великотърновското село Хотница. Тя ще се проведе на 14 декември, събота от 19.00 часа в кафе-книжарница „Страницата 394“ в старата столица. Гостите ще посреща атрактивната камерунска козичка Зиги – Зиги, а Вера и Виктор ще разкажат за анималотерапията –  топлия контакт и вдъхновяващата любов от животните към посетителите на фермата. В нея те са близо 70 на брой. Сред тях коне, магарета, прасе, кози, овце, гъски, юрдеци, кучета котки, кокошки, сърнета. Посещенията са безплатни.

Идеята за срещата-разговор във Велико Търново със стопаните на фермата е на Мартин Димов, фронтмен на рок-група „Стокхолм”. През май месец музикантите организираха пореден благотворителен концерт в помощ на приюта „Приятели на четири крака”. Следващата година предстои трето издание на фестивала „Завръщане”.

С тази среща-разговор целим да се запознаем с повече хора, да получим идейна и морална подкрепа. Отворени сме за това. Преди много години аз реших да заложа на този експеримент – да отглеждам животни от селскостопански тип в приют-ферма. Дадох шанс на тези животни. Исках да видя, какво ще се получи през годините. Той надмина всичките ми очаквания. При нас идват постоянно посетители. Само като кажа – „Имаме гости” и животните се втурват да ги посрещнат. Просто те искат да бъдат обичани, да получават любов. Искам чрез тази-среща разговор във Велико Търново да насърча хората да дойдат и да вдишат този въздух на любовта в с. Хотница. Нещо, което постигнах с неимоверни усилия и доста трудно, но ми е много приятно и продължавам да го правя. Всяко животно при нас си има име и си го знае. Като го повикам, веднага се отзовава. Идеята е да работим за хората и анималотерапията, а не да правим количество като ферма-приют, за сметка на качеството”, разказва много емоционално Вера.

Посещенията във фермата-приют „Приятели на четири крака“ във великотърновското село Хотница са безплатни.

Кремена Крумова – Попова