Спорт

Велико Търново ще е домакин на финалния турнир по баскетбол за Купата на България при мъжете

Днес в продажба ще бъдат пуснати билетите за финала за Купата на България за мъже. Както бе обявено след заседание на Управителния съвет на Българската федерация „Баскетбол”, новият носител на трофея ще бъде определен в ДКС „Васил Левски“ във Велико Търново на 3 март. Мачът ще започне в 17:30 ч. и ще бъде излъчен и от Българската национална телевизия.

Всички почитатели на играта, гости и жители на старопрестолния град ще могат да се сдобият с билети за двубоя, в който ще се противопоставят Рилски спортист и Левски Лукойл, на цена 5 лв. Пропуските ще се продават в мрежата на ticketpro.bg, в бензиностанциите в страната и в Културно-информационния център на град Велико Търново. От утре ценните хартийки ще бъдат на разположение на феновете и на касите на ДКС „Васил Левски“.

Организаторите и домакините на финала направиха жест към малчуганите до 10-годишна възраст, които ще влизат безплатно в залата. Свободен вход ще бъде осигурен за всички организирани отбори от школите за подрастващи в страната, които пожелаят групово да посетят мача. Единственото условие за тях е децата да са облечени в екип (анцуг) на клуба си. Представителите на школите, желаещи да присъстват, могат да заявят това на e-mail: office@basketball.bg.

За втора поредна година победителят в турнира ще получи трофей-уникат. Купата е изработена по поръчка в Професионална гимназия „Велизар Пеев“ в Своге. Бронзовото бижу тежи цели 14 килограма. За загубилите финала е предвиден възпоменателен плакет.