Култура Община

Велико Търново ще бъде домакин на Общинския театрален преглед „Звездната завеса”

За първи път Велико Търново ще бъде домакин на Общинския театрален преглед „Звездната завеса”. От 1 до 3 юни в салона на читалище „Надежда 1869” ще се представят близо 70 участници от 5 населени места в общината.

Откриването е утре, 1 юни от 17.30 часа с пиесата „Червената шапчица” на детска театрална студия „Буратино” при читалището в с. Церова кория. В 19.00 часа е пиесата „Ратайкинята на дяволицата” на децата от школата при читалище „Пламък 2016” – Велико Търново.

На 2 юни Общинският театрален преглед продължава с постановката на младежката трупа при читалището в с. Самоводене. Те ще играят в 17.30 часа „Една за всички, всички за една”. Другата постановка е „Женитба с препятствия” на читалището в с. Церова кория.

Последният трети ден – 3 юни публиката може да гледа „Малки комедии” на детско-юношески състав при читалището в с. Самоводене в 16.30 часа. След тях на сцената ще излязат любителите – актьори от Драматичната театрална трупа към читалището в с. Самоводене. Те ще се представят с постановката „Спирка последна”. Общинският театрален преглед ще бъде закрит с пиесата „Големите пари” на любителския театър при читалището в Дебелец в 19.30 часа.

Входът за всички спектакли е свободен.

Домакин на предходните издания на Общинския театрален преглед „Звездната завеса“ е било читалището в с. Самоведене. С идеята форумът да се посети от повече публика, тази година той е изместен във Велико Търново.

Кремена Крумова – Попова