Любопитно Спорт

Велико Търново си има нов клуб – по планинско колоездене

Нови членове набира екипът на най-новия клуб по планинско колоездене във Велико Търново – „Кингдъм Райдърс”. Срещата е на 1 юни от 10.00 часа пред паметника „Асеневци” в старата столица, а на 2 юни в Парк „Детски кът” от 17.00 часа в Горна Оряховица. Целта на организацията е да популяризира планинското колоездене сред младите като спорт. Набират се както опитни така и не толкова опитни колоездачи.

Клубът по планинско колоездене „Кингдъм Райдърс” е създаден преди месец във Велико Търново от трима млади ентусиасти – Недко Недев и Димитър и Ивелин Коджабашеви. Те са активни състезатели и практикуват различни стилове. На 35 години са, но не смятат че възрастта е ограничаваща за този спорт.

„Тренираме в околностите на Велико Търново. Доста пътеки има – на северния склон между Горна Оряховица и старата столица, покрай манастира „Света Троица” и хижа „Божур”. Амбицията ни е да развием планинското колоездене като спорт. И да запознаем децата с природата, която е толкова красива. Много физическа сила е нужна, психически пък да си подготвен, ако си на състезание”, поясняват момчетата.

Смятат, че красивите великотърновски височини биха били привлекателно място за развитие на велотуризъм. Практикуват го от година. Вече са им гостували румънци и чехи. Тях водят на различни места из региона и съчетават с посещения на обществено значими събития. Амбициозната им задача е от другата година да започнат да организират и състезания по планинско колоездене.

Кремена Крумова – Попова