Община

Велико Търново се представя на есенното туристическо изложение в Букурещ

Велико Търново се представя на есенното издание на най-голямото събитие в Румъния, посветено на туристическата индустрия – ROMANIAN TOURISM FAIL (TTR).

Четиридесетото издание на изложението се провежда от 15 до 18 ноември 2018 г. в “РОМЕКСПО”- Букурещ на площ от от 15 300 квадратни метра.

Един от акцентите на българския информационен щанд на борсата е Старата столица, която се промотира от Общинската туристическа агенция „Царевград Търнов“. Пред масовата публика  и професионалистите в бранша в северната ни съседка се популяризират  възможностите за целогодишен културен туризъм във Велико Търново и региона. Специално за изложението са подготвени брошури и каталози на румънски език, както и нова видео презентация за културно-историческите маршрути, богатата фестивална програма, атракциите, арт събитията в болярския град.

На изложението Общинската туристическа агенция „Царевград Търнов“ е вече е преподписала договори с партньори от северната ни съседка за следващата година. Установени са и нови контакти с румънски туроператори, които са проявили интерес към организирани екскурзии във Велико Търново и региона, съобщи управителят на  Общинската туристическа агенция Борислав Йорданов.

ROMANIAN TOURISM FAIL (TTR) е най-голямото туристическо изложение в Румъния, предназначено както за масовата публика, така и за професионалисти в бранша. На него се представят най-интересните туристически оферти и атракции,  както от Румъния, така и за чужбина.