Спорт

Велико Търново отново е домакин на първия кръг от Националното първенство по гимкхана

За втора поредна година Велико Търново ще бъде домакин на първия кръг от Националното първенство по гимкхана. Той ще се проведе тази неделя /9 юни/ на паркинга до „Метро” в покрайнините на града.

Гимкхана е вид автомобилно състезание в което участниците трябва да преминат през предварително обявен маршрут и да изпълнят всички елементи без да допускат грешки. Победител става този, който успее да запише най-доброто време за трасето. Този тип състезания е изключително подходящ и популярен за аматьори, тъй като всеки желаещ може да се включи със собствения си автомобил. Изискванията към пилотите са валиден технически преглед, застраховка „Гражданска отговорност” и валидно свидетелство за управление на МПС.

И тази година организатор на събитието в старата столица е СК по картинг и автомобилизъм „Етър Рейсинг”.  Финалният кръг ще се състои наесен в Горна Оряховица, където отново търновския клуб е организатор. През сезона има и още два кръга – в Карнобат и в Средец, през септември.

Програмата за „Гимкхана Велико Търново 2019” започва в 9:00 часа с административен и технически преглед. В 10:30 започва първият старт, а награждаването на победителите ще бъде в 15:00 следобед.

„Всеки е добре дошъл да пробва своите умения и да повиши адреналина си!” призовават от СККА „Етър Рейсинг” в официалната страница в социалните мрежи.