Любопитно Образование

Велико Търново домакинства фестивал за развитие на емоционалната интелигентност

Първият по рода си  Pop-up фестивал –събитие  за емоционална интелигентност за малки и големи, ще се проведе на 1 декември във Велико Търново. Форумът се организира от образователен център „Запетайка“, със съдействието на #FUNтазия и международната организация Six Seconds – първата организация посветена на развитието на емоционалната интелигентност.

В рамките на събитието са предвидени специално подбрани занимания развиващи социалните умения на децата и игри, свързани с разпознаването на собствените емоции и емоциите на околните. Заниманията ще провеждат в център „Запетайка“ в две групи. От 10,00  до 11,00 ч. е група Мама и аз – за деца от 3 до 5 годишна възраст и техните родители, а от 11,30  до 12,30 – групата за деца на 6 или повече години.

„Проучванията сочат, че близо 60% от представянето на един човек в работата и живота зависи от социалните му умения и емоционалната му интелигентност. През последните години понятието набира популярност у нас, а фестивалът се провежда за втора поредна година в България и за първа във Велико Търново. Събитието е популярно в световен мащаб. Входът е свободен, но е необходима регистрация за участие, която може да бъде извършена във Фейсбук страницата на събитието „, обясни Карина Господинова, създател на центъра. Тя допълни,че групата за деца над 6 години ще е до 10 души. В случай, че се запълни, ще бъде сформирана нова, в по-късен час.

Планирано е и второ издание на фестивала след Нова година. Тогава темата ще е свързана с ориентацията в света като част набора качества, формиращи емоционалната интелигентност.

 

Диана Колева