Здравеопазване

Великотърновски отбор се представи отлично в национално състезание на БМЧК

Първо място в сребърната лига в националното състезание по първа помощ на Българския младежки червен кръст зае великотърновският отбор. Надпреварата се проведе в Лозен и е 30-та юбилейна. Отборът бе от СУ „Емилиян Станев”. В него се състезаваха Ева Николова, Преслава Коева, Соня Георгиева и Виктория Андреева.

Над 100 деца от 26 екипа се включиха в националното състезание. Преодолявайки трасе от 26 пункта, от които 18 състезателни, участниците на възраст между 12 и 14 години показаха завидната си практическа и теоретична подготовка. Те бяха изправени пред симулация на земетресение, ситуации с рязко променящи се условия, изпитания за екипност, лидерство и ред други.

За отличното си представяне червенокръстците от Велико Търново се подготвят няколко месеца. Обучава ги младежкият авариен екип към Българския младежки червен кръст във Велико Търново с командир Пресиян Кашев. Наесен участниците в отбора се надявам да станат част от нашите доброволци. Те са 100 в областта, от които активно работещите в община Велико Търново са около 60, сподели регионалният координатор Зорница Стоянова.