Култура Образование Общински съвет

Великотърновският общински съвет определи носителите на наградите „24 май“, „Култура“ и „Св. Патриарх Евтимий Търновски“

На заседание късно вчера Великотърновският общински съвет определи носителите на традиционните награди в най-пролетния месец – наградите „24 май“, „Култура“ и „Св. Патриарх Евтимий Търновски“.

За носител на Награда „24 май” на Община Велико Търново за завършен гимназиален етап на обучение е определена зрелостничката Анастасия Кечева, възпитаник на Профилирана езикова гимназия „Проф. д-р Асен Златаров.

Наградата „Култура“ в категория за „Ярки постижения в областта на изкуствата и културата“ ще бъде връчена на проф. Иван Станков.В категория „Най-успешен дебют или изява на млад творец“ (с творчески изяви до 5 години) наградата ще получи Стоян Илев.

Наградата „Учител на годината“ в предучилищното образование ще получи Албена Щаракова, учител в подготвителна група в ОУ „Св. Патриарх Евтимий“ в старата столица.

Призът „Учител на годината“ в начален етап на образование ще бъде връчен на Стефка Стоянова – главен учител в начален етап в ОУ „Бачо Киро“.

В прогимназиален етап с наградата ще бъде удостоена Даниела Солакова – Атанасова – старши учител по български език и литература в СУ „Вела Благоева“ във Велико Търново.

Георги Игнатов, старши учител по информатика и информационни технологии в ПМГ „Васил Друмев“ ще е носител на наградата „Учител на годината“ в гимназиален етап.

„Колектив на годината“ в областта на предучилищното образование ще е ДГ „Райна Княгиня“ в старата столица, а в областта на училищното образование наградата ще бъде връчена на ОУ „СВ. Патриарх Евтимий“.