Култура

Великотърновка печели първото място в конкурса за крими разказ „(Не)разкритият случай“ на библиотеката

Марина Лазарова с „Неразкритият случай /Старопрестолно/ печели първото място в третото издание на конкурса за написване на криминален разказ, организиран от Регионална библиотека „Петко Р. Славейков“ – Велико Търново. Тя е родом от Велико Търново, но живее в Пловдив. Втора е Виктория Петкова отново с разказ под надслов „Неразкритият случай”. Третото място си поделят две дами – Цветомира Петрова с „Венец на плажа” и Магда Борисова с разказа си „Вселената не играе на зарове”. От екипа на библиотеката присъждат и две поощрителни награди. Те са  Ния Германова на 12 години със „Случаят на улица „Инсолюта казу” и Мирослав Георгиев с „През чужди очи”.

Наградите за победителите в конкурса за криминален разказ „(Не)разкритият случай“ са парични, предметни, книги и ваучери за книги. Първото място получава и картина на Велико Търново, и почетния знак на библиотеката. Официалното награждаване ще е на 21 февруари, сряда от 14.00 часа в Централна сграда на Регионална библиотека „Петко Р. Славейков”.

Припомняме, че в националната надпревара за пореден път взеха участие  различни лица, без ограничения по възраст или професия. Те трябваше да изпратят своите творби до 7 януари. До тази дата в библиотеката се получиха 32 разказа. Най-възрастният участник е на 77 години от Варна, а най-младият на 12 години от Стара Загора, който печели и поощрителната награда.