Култура

Васи Василева от студио „Румина” – член на „Клуб 2018” на фондация „Бербатов”

12-годишната Василена Василева от ДЕС „Румина” при Военен клуб В. Търново е номинирана за „Горд член на Клуб 2018” на Проект „Успелите деца на България” на фондация „Д. Бербатов”.

За 11-та поредна година фондация „Д. ербатов” отличава най-добрите българчета в изкуствата, науките и спорта. За всеки годишен клуб се издава луксозен алманах “Успелите деца на България”, в който се включва всеки негов член с постиженията му през съответната година.

За Васи Василева 2018-та е най-успешната в певческата й кариера до сега. Василена пее от 6-годишна в студио „Румина”, но едва от две години печели престижни награди от наши и международни конкурси.

Номинацията на фондация „Д. Бербатов”  за Клуб 2018 дойде след голямата награда на комплексен победител във 2-ра възрастова група на 16-я МК „Сребърна Янтра”; второто място в силния международен конкурс „MusicForKids” в гр. Яш, Румъния; първата награда на МК “Stars of Song” в гр. Къмпулунг и първата награда на зимния конкурс “Flori de Gheata” в Букурещ.

Наградата на Кмета на конкурса „Нека да е лято” в Павликени, специалната награда на МОН в Пловдив, записите на новите песни на ДЕС „Румина” за книжката „Имам си мъничка тайна” и участието в безброй концерти с благотворителни каузи само допълват постиженията на талантливата „румИнка”.

За подготовката, репертоара, участията в конкурси и концертни изяви на младата певица основен дял имат ръководителят на студио „Румина” – Румяна Начева и вокалните педагози Александър  Пламенов и Моника Тодорова, както и силната и безрезервна подкрепа на семейството.

Васи е ученичка в 6-ти клас в ОУ „Св. Патриарх Евтимий” във Велико Търново. Освен да пее, тя обича много да рисува и има доста спечелени награди от биеналета и конкурси за детски рисунки. Ученичка е в школата на голямата великотърновска художничка Иваничка Панева. Участва успешно и в олимпиади по различни предмети, ходи на модерни танци, учи английски в  „Магнаура”, но най-много обича да пее на руски език, макар че в репертоара си има песни на български, английски, испански… Харесва песните на Алла Пугачова, Филип Киркоров, IOWA…, но най-много обожава тези на Григорий Лепс. Въпреки крехката си възраст, Васи вече има готовност да изнесе самостоятелен концерт с песни на известния грузинец.

Самостоятелен концерт, както и участия в престижни национални и международни конкурси, са само част от плановете за тази година на талантливата възпитаничка на студио „Румина”. Със сигурност Васи готви и изненади, които ще поднесе на своите почитатели през 2019-та година, но с най-голямо нетърпение чака годишната среща с патрона на Проекта „Успелите деца на България” – големия Димитър Бербатов.

 

Ако желаете да подкрепите Васи Василева – отворете в интернет страницата с нейната номинация и натиснете бутона „Аплодисменти” :

http://dberbatov.org/nagradi/nominee/home/772